ChatGPT’den günde 2,5 milyar istem: Google’a rakip mi oluyor?

OpenAI’nin ChatGPT’si Günlük 2,5 Milyar İstem Alıyor

Yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT, dünya genelinde her gün yaklaşık 2,5 milyar istem alıyor. Bunun 330 milyonluk kısmı ise ABD’li kullanıcılardan geliyor.

ChatGPT’nin bu kadar yoğun şekilde kullanılması, büyük bir ilgiyle karşılandığını gösteriyor.

Google’ın Arama Hacmiyle Karşılaştırma

Alphabet’in çatısı altındaki Google, günlük arama verilerini açıklamıyor. Ancak son raporlara göre Google, yılda yaklaşık 5 trilyon arama alıyor. Bu da günlük ortalama 14 milyar aramaya denk geliyor.

NP Digital’den Neil Patel’in tahminine göre bu sayı 13,7 milyar iken, SparkToro ve Datos analizlerine göre günlük 16,4 milyar sorguya ulaşabilir.

ChatGPT’nin Hızlı Büyümesi

Sadece sekiz ay önce, ChatGPT’nin günlük 1 milyardan fazla sorgu aldığı duyurulmuştu. Bu verilere bakıldığında, ChatGPT’nin kullanıcı etkileşim hacminin kısa sürede iki katından fazla arttığı görülüyor.

Bu hızlı büyüme, yapay zekânın arama motorlarıyla rekabet edebilecek seviyeye geldiğini gösteriyor.

Related Posts

Bilim insanları, Ay toprağından su ve oksijen üretmeyi başardı

Bilim insanları, yalnızca Güneş ışığını kullanarak Ay yüzeyinden su elde etmeyi başardı. Bu su, solunabilir oksijen ve roket yakıtı üretiminde kullanılabiliyor. Yeni yöntem, Ay’da kalıcı yaşam senaryolarını daha gerçekçi hale getirebilir.

Teamfight Tactics 15’inci setiyle yeni oyun dinamikleri ve bölgesel turnuva başlıyor

Teamfight Tactics’in yeni seti K.O. Kolezyumu, anime temalı şampiyonlar ve yeni oyun mekanikleriyle 30 Temmuz’da tüm platformlarda erişime açılacak.

Ormanlar zamanla yarışamıyor

ABD, New York’ta bulunan Syracuse Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, ormanların iklim değişikliğine uyum sürecinde ciddi bir zaman gecikmesi yaşadığını ortaya koydu. “Science” dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, ağaç popülasyonları …

Vivo’dan ezber bozan hareket: Gözler Apple’a döndü

Akıllı telefon ve giyilebilir teknoloji pazarında uzun süredir devam eden ekosistem kilitlenmesi, Vivo’nun bu cesur adımıyla kırılabilir mi sorusunu akıllara getirdi. Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden David Nield’in de dikkat çektiği bu …

E-ticarette satış hacmi 3 trilyon TL’ye ulaştı

Bu yıl dördüncüsü yayımlanan Türkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporuna göre e-ticaret üzerinden yapılan alışverişlerde yaygın olarak kart kullanımı tercih edilse de dijital cüzdanların da ivme kazandığı bir döneme girildiği belirtildi. Raporda ayrıca Ticaret Bakanlığı verilerine göre, e-ticaret satış hacminin 2024 yılında yüzde 61,7’lik artışla 3 trilyon TL seviyesine ulaştığı vurgulandı.

Bilim insanlarının çözemediği fizyolojik gizem: Gıdıklanma! Neden kendimizi gıdıklayamıyoruz?

Gıdıklanma, eğlenceli bir tepki gibi görünse de hâlâ bilim dünyası için çözülemeyen bir bilmece olarak duruyor. Ayak tabanı ve koltuk altı gibi bölgelerde aldığı tepki, duyusal reseptör yoğunluğu ile açıklanamıyor; üstelik beynimiz kendi dokunuşlarımıza karşı hazırlıklı olduğu için kendimizi gıdıklayamıyoruz. İşte detaylar