AZERTAC 105. Yılında Medya İş Birliğini Ele Aldı

Yakın Tarihte Gerçekleşen Önemli Bir Etkinlik: Laçın’da Yapılan Yuvarlak Masa Toplantısı

AZERTAC’ın 105. yıl dönümü, işgalden kurtarılan Laçın şehrinde düzenlenen “İş Birliğinin Geçmişi, Bugünü ve Geleceği” başlıklı yuvarlak masa toplantısı ile kutlandı.

3. Şuşa Global Medya Forumu çerçevesinde gerçekleşen etkinlik, önde gelen haber ajanslarının üst düzey yöneticileri ve medya temsilcilerini bir araya getirdi. Burada, medyanın karşı karşıya olduğu güncel zorluklar ve teknolojik gelişmeler ele alındı. Toplantıda, Anadolu Ajansı (AA) Stratejik İletişim ve Dış İlişkiler Müdürü Bilgehan Öztürk de katılımcılar arasındaydı.

AZERTAC Yönetim Kurulu Başkanı Vügar Aliyev, ajansın 54 farklı ülkeden haber ajansı ve medya kuruluşuyla işbirliği yürüttüğünü vurguladı.

Aliyev, günümüzün bilgiye hızlı erişim çağında haber ajanslarının rolünün daha da önem kazandığını belirterek, “Dünya, sahte haberler ve yanlış bilgilendirme gibi ciddi tehditlerle karşı karşıya. Haber ajansları, bu tehditlere karşı etkin bir mücadele yürütüyor.” dedi.

Yapay zeka ve doğrulama teknolojilerinin, sahte görsellerin ve manipülatif içeriklerin tespitinde kullanıldığına dikkat çeken Aliyev, “Gerçeklerin doğrulanması, haber ajanslarının vazgeçilmez bir parçası haline geldi.” diye konuştu.

“İşbirliği Kaçınılmaz Hale Geldi”

AA Stratejik İletişim ve Dış İlişkiler Müdürü Öztürk, AZERTAC’ın 105. yıl dönümünü kutlayarak, ajansın sorumlu gazetecilik anlayışını ve hakikate olan bağlılığını takdir etti.

Öztürk, “Geçmişte haber ajansları arasındaki işbirliği bir tercihken, günümüzde bu bir zorunluluk haline geldi. İçerik paylaşımının yanı sıra, karmaşık enformasyon ortamında doğrulama mekanizmalarının işletilmesi için daha fazla işbirliği gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

Bugünün meydan okumalarına tek başına karşı gelebilecek bir haber ajansının olmadığını belirten Öztürk, “Bu yüzden işbirliği artık sadece geleneksel bir uygulama değil, operasyonel ve kurumsal bir gereklilik haline geldi.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: 52 yıllık anlaşma bitiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre, Türkiye ile Irak arasında 1973’te imzalanan Ham Petrol Boru Hattı Anlaşması, 27 Temmuz 2026’da yürürlükten kalkacak. Anlaşma en son 2010 yılında, 15 yıl süreyle uzatılmıştı.

Resmî Gazete’de bugün (21 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (21 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Barrack: Şam’da taraflar, çatışmaların sona erdirilmesi konusunda uzlaştı

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Barrack: Şam’da taraflar, çatışmaların sona erdirilmesi konusunda uzlaştı

MİT Başkanı Kalın’dan Meclis turu: ‘Terörsüz Türkiye’ için siyasi partileri ziyaret edecek

‘Terörsüz Türkiye’ vizyonu çerçevesinde TBMM’de kurulması planlanan komisyon için hazırlıklar hız kazandı. Bu kapsamda MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor. Kalın, ziyaretlerde komisyonun amacı ve yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verecek. Görüşmelerin yarından itibaren başlaması öngörülüyor.

İYİ Partili Olgun: Tarım siyaset üstüdür, gelin bir an önce zirai don yasasını Meclis kapanmadan geçirelim

İYİ Partili Olgun: Tarım siyaset üstüdür, gelin bir an önce zirai don yasasını Meclis kapanmadan geçirelim

Filmlere konu olacak olay… Dünyayı sarsan velayet savaşı

Almanya filmlere konu olacak bir velayet savaşını konuşuyor. İsrailli ajanlar, federal istihbarat ve ünlü bir futbol sunucusu da işin içinde…