Google, Android gereksinimlerini güncelledi: 32GB depolama zorunlu oluyor

Güncel Android İşletim Sistemi Haberleri

Android işletim sistemi sürekli olarak gelişirken, uyumlu cihazların da standartları yükseltmesi gerekmektedir.

Android 15, önceki sürümlere kıyasla daha karmaşık bir yapıya sahip olduğundan, Android cihazların belirli bir minimum dahili belleğe sahip olması gerekmektedir.

Öncesinde, Android 13 veya Android 14’ü sorunsuz çalıştırabilmek için en az 16 GB dahili depolama alanı yeterli olmaktaydı.

Ancak, Android 15 ile birlikte bu gereksinim iki katına çıkarak minimum 32 GB’a yükseltilmiştir.

Depolama Alanının Kullanımı

Google, belirlenen 32 GB’lık asgari depolama alanının yüzde 75’inin genellikle sistem uygulama verileri, kullanıcı uygulamaları ve dosyaları ile önceden yüklenmiş sistem uygulamalarını içeren bir veri bölümüne ayrılacağını açıklamıştır.

Cihazlar ve Güncelleme

En az 32 GB dahili belleğe sahip olmayan akıllı telefonlar ve tabletler, Android 15’e güncellenemeyecekleri için önemle vurgulanmıştır.

Değişikliklere rağmen, OEM şirketleri 32 GB’tan az depolama alanına sahip cihazlar üretebilirler ancak bu durumda bu cihazlara Google Mobil Hizmetleri (GMS) dahil edilmeyecektir.

RAM Gereksinimleri

Google, Android 15 için RAM gereksinimlerini de artırmıştır. Daha önce, yalnızca 2 GB RAM içeren cihazlar Android Go Edition ile gönderilebiliyordu.

Android 15’ten itibaren, 3 GB RAM’e sahip cihazlar da düşük bellek optimizasyonlarını etkinleştirebilecektir.

Gelecek Android sürümleri için RAM gereksinimlerinin daha da artabileceği ve düşük bellek optimizasyonlarını etkinleştirmek için 4 GB RAM’li cihazlara ihtiyaç duyulabileceği belirtilmektedir.

Related Posts

OpenAI’den yapay zeka raporu: İş verimliliğinde büyük artış ve yeni fırsatlar

OpenAI’nin son araştırması, yapay zeka araçlarının iş verimliliğini artırdığını ve girişimcilik için yeni fırsatlar yarattığını ortaya koyuyor. Ancak, teknoloji bazı sektörlerde zorluklar da getirebilir.

ChatGPT’den günde 2,5 milyar istem: Google’a rakip mi oluyor?

OpenAI, ChatGPT’nin günlük 2,5 milyar istem aldığını açıkladı. Bu sayı, yapay zekânın arama motorlarıyla rekabet edebilecek düzeye ulaştığını gösteriyor.

Bilim insanları, Ay toprağından su ve oksijen üretmeyi başardı

Bilim insanları, yalnızca Güneş ışığını kullanarak Ay yüzeyinden su elde etmeyi başardı. Bu su, solunabilir oksijen ve roket yakıtı üretiminde kullanılabiliyor. Yeni yöntem, Ay’da kalıcı yaşam senaryolarını daha gerçekçi hale getirebilir.

Teamfight Tactics 15’inci setiyle yeni oyun dinamikleri ve bölgesel turnuva başlıyor

Teamfight Tactics’in yeni seti K.O. Kolezyumu, anime temalı şampiyonlar ve yeni oyun mekanikleriyle 30 Temmuz’da tüm platformlarda erişime açılacak.

Ormanlar zamanla yarışamıyor

ABD, New York’ta bulunan Syracuse Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, ormanların iklim değişikliğine uyum sürecinde ciddi bir zaman gecikmesi yaşadığını ortaya koydu. “Science” dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, ağaç popülasyonları …

Vivo’dan ezber bozan hareket: Gözler Apple’a döndü

Akıllı telefon ve giyilebilir teknoloji pazarında uzun süredir devam eden ekosistem kilitlenmesi, Vivo’nun bu cesur adımıyla kırılabilir mi sorusunu akıllara getirdi. Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden David Nield’in de dikkat çektiği bu …